Zundert 4 Refterbier Trappist is een licht en blond trappistenbier speciaal gebrouwen voor de refter in de abdij

Zundert 4 Refterbier Trappist

Zundert 4 Refterbier is een lichtblond en toegankelijk trappistenbier met 4% alcohol. Met de introductie van het refterbier in 2023 ging een grote wens van abt Guido Van Belle in vervulling. Tot op dat moment ontbrak een bier dat onze gasten bij de dagelijkse maaltijd in het gastenhuis kunnen drinken. Natuurlijk is het een echte Zundert Trappist, dus het kruidige element ontbreekt niet. Zo gebruiken we rogge als dat zorgt voor een kruidige toets. Daarnaast is een heel klein beetje gagel uit de omgeving als extra smaakmaker toegevoegd, zoals bij al onze bieren. Hoewel het bier licht is, heeft het hierdoor wel degelijk karakter. De naam verwijst naar de eetzaal van een klooster, die ‘refter’ genoemd wordt.” Drink het bier gekoeld, op ongeveer 5 °C.

Recepten met Zundert Trappist

Culinair zijn er heel wat mogelijkheden met ons bier. Hieronder vindt u enkele recepten waarin ons trappistenbier een meerwaarde aan het gerecht geeft.
Maar ook zo of als drank bij een kaasschotel of een gerecht is het heerlijk genieten van een Zundert Trappist.

Gemarineerd staartstuk met gepofte puntpaprika's

Ingrediënten:
1 kilo staartstuk
8 stuks puntpaprika

Marinade:
500 gram bruine mosterd
350 gram grof zeezout
60 gram verse gember
75 gram tamarinde
75 gram sesamolie
4 stuks steranijs
2 tenen knoflook

Bereiding:
Meng alle ingrediënten voor de marinade in een blender en draai ze fijn. Maak het staartstuk schoon en haal het vet eraf. Plaats het vlees in een vacuumzak met de marinade en vraag de slager de zak te vacumeren. Laat 72 uur rusten. Haal het vlees uit de zak en spoel het af. Droog het en snijd het in dunnen plakken.

Pof de puntpaprika’s in de oven bij 185 ℃. Als het vel los komt te zitten (na ongeveer een kwartier), dun ontvellen en de zaadlijsten eruit halen. Dep de paprika droog en maak er in een keukenmachine een gladde crême van.

Serveer met een mooi glas Zundert Trappist

Konijn gestoofd in Zundert Trappist
Ingrediënten:
4 stuks konijnenbout
1 prei
1 winterpeen
1 ui
2 tenen knoflook
3 laurierblaadjes
1 grote eetlepel druivenmostmosterd
2 flesjes Zundert Trappist
zout
peper

Bereiding:
Smeer de bouten in met zout en peper. Braad ze in een grote braadpan aan tot ze goudgeel zijn. Snijd de groente fijn en zet ze aan met de laurierblaadjes. Voeg de mosterd toe. Blus met bier en een kwart liter water. Stoof het geheel in de oven voor anderhalf uur in een oven bij 175℃

Heerlijke borrelhapjes voor bij Zundert Trappist
  • Aardbei met smeerbare geitenkaas, gegarneerd met een blaadje dragon en gewikkeld in een plakje gebakken bacon
  • Aardbei gerold in een parmaham met een klein blaadje basilicum
  • Aardbei op een plakje mozzarella verpakt in een runderrookvlees, versierd met koriander
  • Aardbei met crême fraiche, gemberpoeder en een zaadje komijn

Bier

{

Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.

- Belgische brouwers

Adres

Rucphenseweg 38
4882 KC   Klein Zundert

Telefoon

0031 (0)76 597 42 51

© Trappistenbrouwerij de Kievit 2024

Webdesign door Visual4All