Zundert 10 Quadrupel Trappist is een fluweelzachte quadrupel. In 2019 winnaar van een gouden medaille op de Dutch Beer Challenge

Zundert 10 Quadrupel Trappist

Zundert 10 Trappist is een quadrupel met een licht kruidige toets die onze bieren kenmerkt. Dit trappistenbier is diep roodbruin van kleur, met een mooie, licht beige, schuimkraag. De geur geeft hints van gedroogde zuidvruchten, zwoele kruiden, drop en een beetje chocolade. De smaak is vol en zacht, in balans gebracht door een mooie hopbitterheid. In de nasmaak keert de Zundertse kruidigheid subtiel terug. Drink het bier niet te koud. Het bier komt het best tot z’n recht op een temperatuur van 10 tot 14°C.

In 2019 werd Zundert 10 Trappist uitgeroepen tot de beste quadrupel van Nederland tijdens de Dutch Beer Challenge. Vanwege de donkere kleur en het hogere alcoholpercentage laat Zundert 10 Quadrupel Trappist zich ook goed bewaren. Gebruik daarvoor een donkere, koele omgeving.

10 Jaar Zundert 10

Om haar tienjarig bestaan te vieren, brachten we in 2023 een bijzondere 75cl fles Zundert 10 Quadrupel Trappist uit. Speciaal voor de gelegenheid vervaardigde kunstenaar Anne Geene een beeld van de gagelplant, dat op de verpakking verwerkt is. Gagel groeit van oudsher in de omgeving van abdij Maria Toevlucht. Het is één van de smaakmakers van dit bier.

Voor de jubileumfles Zundert 10 Quadrupel trappist maakte Anne Geene een beeld van de gagelplant, smaakmaker van al onze trappistenbieren

Kaas en Zundert 10 Trappist

Onze quadrupel is een heerlijke begeleider van een grote variëteit aan kazen, zowel uit Nederland als daarbuiten. Een verrassende combinatie is Zundert 10 Trappist met boerengraskaas. Zowel kaas als bier krijgen een fruitige toets. Wanneer je Zundert 10 combineert met een calvados die gewassen is in calvados, dan ontdek je dat niet alleen de kaas, maar zelfs het bier naar appeltjes kan smaken. Maar ook met een hele zachte geitenkaas, zoals Meibloem, doet onze Tien het uitstekend. Het bier krijgt dan niet iets fruitigs, maar doet een beetje aan drop denken.

De combinatie met een tien maanden gerijpte comté (of een tien maanden oude manchego voor wie van wat meer ‘bite’ houdt) is geweldig. Mocht je liever kiezen voor een blauwaderkaas, blijf dan een beetje aan de voorzichtige kant. Kornblume is een smeuïg en zachte blauwe kaas die heel goed past. Je kunt het kaasplankje aankleden met wat gedroogde pruimen en walnoot, ook die smaken passen goed bij het bier.

Recepten met Zundert Trappist

Culinair zijn er heel wat mogelijkheden met ons bier. Hieronder vindt u enkele recepten waarin ons trappistenbier een meerwaarde aan het gerecht geeft.
Maar ook zo of als drank bij een kaasschotel of een gerecht is het heerlijk genieten van een Zundert Trappist.

Gemarineerd staartstuk met gepofte puntpaprika's

Ingrediënten:
1 kilo staartstuk
8 stuks puntpaprika

Marinade:
500 gram bruine mosterd
350 gram grof zeezout
60 gram verse gember
75 gram tamarinde
75 gram sesamolie
4 stuks steranijs
2 tenen knoflook

Bereiding:
Meng alle ingrediënten voor de marinade in een blender en draai ze fijn. Maak het staartstuk schoon en haal het vet eraf. Plaats het vlees in een vacuumzak met de marinade en vraag de slager de zak te vacumeren. Laat 72 uur rusten. Haal het vlees uit de zak en spoel het af. Droog het en snijd het in dunnen plakken.

Pof de puntpaprika’s in de oven bij 185 ℃. Als het vel los komt te zitten (na ongeveer een kwartier), dun ontvellen en de zaadlijsten eruit halen. Dep de paprika droog en maak er in een keukenmachine een gladde crême van.

Serveer met een mooi glas Zundert Trappist

Konijn gestoofd in Zundert Trappist
Ingrediënten:
4 stuks konijnenbout
1 prei
1 winterpeen
1 ui
2 tenen knoflook
3 laurierblaadjes
1 grote eetlepel druivenmostmosterd
2 flesjes Zundert Trappist
zout
peper

Bereiding:
Smeer de bouten in met zout en peper. Braad ze in een grote braadpan aan tot ze goudgeel zijn. Snijd de groente fijn en zet ze aan met de laurierblaadjes. Voeg de mosterd toe. Blus met bier en een kwart liter water. Stoof het geheel in de oven voor anderhalf uur in een oven bij 175℃

Heerlijke borrelhapjes voor bij Zundert Trappist
  • Aardbei met smeerbare geitenkaas, gegarneerd met een blaadje dragon en gewikkeld in een plakje gebakken bacon
  • Aardbei gerold in een parmaham met een klein blaadje basilicum
  • Aardbei op een plakje mozzarella verpakt in een runderrookvlees, versierd met koriander
  • Aardbei met crême fraiche, gemberpoeder en een zaadje komijn

Bier

{

Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.

- Belgische brouwers

Adres

Rucphenseweg 38
4882 KC   Klein Zundert

Telefoon

0031 (0)76 597 42 51

© Trappistenbrouwerij de Kievit 2024

Webdesign door Visual4All