Nieuwsbericht

Zundert 4 Refterbier

21 apr, 2023

In 2023, het jaar dat Trappistenbrouwerij De Kievit tien jaar bestaat, introduceren de broeders van Abdij Maria Toevlucht een nieuw bier. Zundert 4 Refterbier is een lichtblond en toegankelijk trappistenbier met 4% alcohol. De karakteristieke Zundertse kruidigheid is ook in dit bier te proeven. “Met de introductie van Zundert 4 Refterbier gaat een grote wens van mij in vervulling”, zegt abt Guido Van Belle. “We kunnen nu aan tafel in het gastenhuis ook een lichter bier schenken.”

Zundert 4 Refterbier is een licht bier, met maar 4% alcohol. Natuurlijk is het een echte Zundert Trappist, dus het kruidige element ontbreekt niet. Voor dit bier grijpen wij terug op het gebruik van rogge als brouwgraan. Rogge werd vroeger veel in de omgeving van de abdij geteeld, ook voor het brouwen van bier. Het zorgt voor een kruidige toets. Daarnaast is een karakteristiek kruid uit de omgeving toegevoegd, zoals bij al Zundert Trappistbieren. Hoewel het bier licht is, heeft het hierdoor wel degelijk karakter. De naam verwijst naar de eetzaal van een klooster, die ‘refter’ genoemd wordt.

Zundert 4 Refterbier is speciaal gebrouwen voor gebruik in de abdij en het gastenhuis, daarnaast is het verkrijgbaar in de abdijwinkel. Daarbij geldt een limiet van drie kratten per klant, juist omdat het bier eigenlijk voor consumptie in de abdij zelf bedoeld is. Om dat te benadrukken heeft het etiket ook een andere uitstraling dan de bestaande bieren. Zundert 4 Refterbier kent geen landelijke distributie.

Adres

Rucphenseweg 38
4882 KC   Klein Zundert

Telefoon

0031 (0)76 597 42 51

© Trappistenbrouwerij de Kievit 2024

Webdesign door Visual4All