Nieuwsbericht

Zundert Trappist gebotteld bij Trappistenbrouwerij de Koningshoeven

24 jun, 2022

Sinds de oprichting laat Zundert Trappist zijn bier op een externe locatie bottelen. Deze keuze is gemaakt om de rust in de abdij en de omliggende natuur zo min mogelijk te verstoren.

Trappistenbrouwerij De Kievit heeft vele jaren haar bier laten bottelen in België. Vanaf vandaag zal het bottelen van Zundert Trappist plaatvinden bij Trappistenbrouwerij De Koningshoeven. Het brouwen van Zundert Trappist blijft vanzelfsprekend in Zundert zelf gebeuren. “Deze samenwerking benadrukt de solidariteit van beide brouwende abdijen”, aldus Dom Guido, abt van Abdij Maria Toevlucht. “Vandaar dat de monniken van beide abdijen vandaag samen deze eerste botteling vieren.” Voor Dom Isaac, abt van Abdij Koningshoeven is de samenwerking een uitvloeisel van de nauwe banden die al lang tussen beide abdijen bestaan. Daarin is onderlinge bijstand een belangrijk aspect. “Maak waar wat je beloofd hebt”, drukt hij het dan ook kernachtig uit.

Zundert Trappist heeft deze overstap aangegrepen om ook het etiket een beetje aan te passen. “We merkten dat consumenten vooral bij de Zundert 8 Trappist wat moeite hadden het bier te plaatsen”, aldus broeder Christiaan, verantwoordelijk voor de brouwerij. “Vandaar dat we vanaf nu ook het woord ‘Tripel’ op het etiket vermelden. Het recept verandert niet, het bier blijft even eigenzinnig.” Op het etiket van Zundert 10 Trappist staat voortaan ook het biertype ‘Quadrupel’. “We vertrouwen erop consumenten hiermee meer duidelijkheid te geven wat ze van ons bier kunnen verwachten.”

Adres

Rucphenseweg 38
4882 KC   Klein Zundert

Telefoon

0031 (0)76 597 42 51

© Trappistenbrouwerij de Kievit 2024

Webdesign door Visual4All