Zundert 8 Tripel Trappist is een kruidig trappistenbier gebrouwen met kruiden als gagel en een snufje turfgerookte mout

Zundert 8 Tripel Trappist

Zundert 8 Trappist is een bijzonder bier. We hebben als monniken bij ons eerste bier gekozen voor tripel die we een ‘beetje weerbarstig’ noemen. Dat wil zeggen, Zundert 8 is een trappistenbier dat je de tijd moet geven om daadwerkelijk te doorgronden.

Zundert 8 Tripel Trappist heeft een veelbelovende geur met een zweem van kruiden en specerijen. In die kruiden proef je letterlijk waar Zundert thuis is. Ze groeien van oorsprong in de omgeving van het klooster. Een van die kruiden is gagel, een kruid dat brouwers al eeuwenlang gebruiken. In de aanzet is het bier bloemig en iets zoet. Geef onze tripel wat rust en het karakter evolueert van licht karamel naar een mooie en droge hopbitterheid. In de lange afdronk vloeien de bitters samen met een aangename kruidigheid op de achtergrond. Zundert 8 is kastanjekleurig en bevat 8% alcohol. Het bier komt het best op z’n recht op een temperatuur van 10 – 14 ℃.

Kaas en Zundert 8 Trappist

Bier en kaas is een geweldige combinatie. Om je op weg te helpen hebben we voor Zundert 8 Trappist een paar mooie kaascombinaties bij elkaar gezocht. Zo gaat het bier uitstekend samen met een jonge Nederlandse geitenkaas. Grietje van Oudorp is een kaas uit Zeeland waarbij onze Acht prima past. Wie de kruidigheid van het bier meer wil benadrukken kiest bijvoorbeeld voor een lavendelkaas of een Friese nagelkaas. De kruiden die in het bier gebruikt zijn, versterken die in de kaas. Kaasboerderij Ossenblok, vlak bij de abdij maakt soms een kaas, verrijkt met Zundert Trappist. Het spreekt voor zich, dat zo’n kaas vraagt om een passend begeleidend glas bier. Een laatste spannende combinatie is Zundert 8 Trappist met rookkaas. Wat er dan gebeurt, dat laten we je graag zelf ontdekken.

Recepten met Zundert Trappist

Culinair zijn er heel wat mogelijkheden met ons bier. Hieronder vindt u enkele recepten waarin ons trappistenbier een meerwaarde aan het gerecht geeft.
Maar ook zo of als drank bij een kaasschotel of een gerecht is het heerlijk genieten van een Zundert Trappist.

Gemarineerd staartstuk met gepofte puntpaprika's

Ingrediënten:
1 kilo staartstuk
8 stuks puntpaprika

Marinade:
500 gram bruine mosterd
350 gram grof zeezout
60 gram verse gember
75 gram tamarinde
75 gram sesamolie
4 stuks steranijs
2 tenen knoflook

Bereiding:
Meng alle ingrediënten voor de marinade in een blender en draai ze fijn. Maak het staartstuk schoon en haal het vet eraf. Plaats het vlees in een vacuumzak met de marinade en vraag de slager de zak te vacumeren. Laat 72 uur rusten. Haal het vlees uit de zak en spoel het af. Droog het en snijd het in dunnen plakken.

Pof de puntpaprika’s in de oven bij 185 ℃. Als het vel los komt te zitten (na ongeveer een kwartier), dun ontvellen en de zaadlijsten eruit halen. Dep de paprika droog en maak er in een keukenmachine een gladde crême van.

Serveer met een mooi glas Zundert Trappist

Konijn gestoofd in Zundert Trappist
Ingrediënten:
4 stuks konijnenbout
1 prei
1 winterpeen
1 ui
2 tenen knoflook
3 laurierblaadjes
1 grote eetlepel druivenmostmosterd
2 flesjes Zundert Trappist
zout
peper

Bereiding:
Smeer de bouten in met zout en peper. Braad ze in een grote braadpan aan tot ze goudgeel zijn. Snijd de groente fijn en zet ze aan met de laurierblaadjes. Voeg de mosterd toe. Blus met bier en een kwart liter water. Stoof het geheel in de oven voor anderhalf uur in een oven bij 175℃

Heerlijke borrelhapjes voor bij Zundert Trappist
  • Aardbei met smeerbare geitenkaas, gegarneerd met een blaadje dragon en gewikkeld in een plakje gebakken bacon
  • Aardbei gerold in een parmaham met een klein blaadje basilicum
  • Aardbei op een plakje mozzarella verpakt in een runderrookvlees, versierd met koriander
  • Aardbei met crême fraiche, gemberpoeder en een zaadje komijn

Bier

{

Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.

- Belgische brouwers

Adres

Rucphenseweg 38
4882 KC   Klein Zundert

Telefoon

0031 (0)76 597 42 51

© Trappistenbrouwerij de Kievit 2024

Webdesign door Visual4All